The Awesome Of Me
AboutShoutbox & CredsGalleryEntries

Ada Haty na mengata orangg :P
Friday, 2 September 2011 | 05:43 | 0 comments


hey u oll....nak cite nie sikit sekarang nie ramai giler orang yang suke mengata....padehal diorang bukan knal pun kite siapa...diorang even x tau umur kite wape...diorang just tau nama kite jer tapi masalah nyer diorang xless tngop orang yang lebih sikip jer dari diorang...mule ler dia nak mengata..aq kadang2 bengang jugak dengan mulut orang nie..dia just pandai cakap keburukan orang..tapi diri diorang x sdar langsung...dia duk mengumpat sana sini tidak kan berdosa tue..tapi cakap kite yang perangai hodoh ler kite yang buat dosa ler...diri diorang tuw x sdar langsung..memang betul ler kate orang2 yang mulut orang nie x boleh nak tutup macam kite boleh tutup mulut tempayan..so jage2 ler anugerah yang diberi allah itu...bukan untuk mengata dan menjaja cerite tentang keburukan orang..dan bkan untuk membuat dosa..kalau x tau sesuatu perkara tue jangan nak buat macam kite nie tau...kalau x knal orang tue dengan lebih dekat jangan nak jaja cerite orang yang bukan2..tilik dulu diri kite tue..kalau sembahyang cukup,tutup aurat tapi perangai jenis suke lagi jaja and suke lagi mengata orang tue insaf2 ler...sekarang orang xleh tengop orang x pakai kain tudung sikip mule ler dia nak cakap yang bukan2..buruk sangat ke perangai orang yang x pakai tudung niem..kalau pakai kain tudung saje tapi sembahyang x tau kat mane same jer la syunk oii.,,,jadi sebelum nak mengate orang tue pandang2 ler sikit diri kita tue..jangan main lepas jer...kalau nak nasihat orang pun nasihat ler baek2 bkan dengan memalukan orang ok guys...everyone not perfect..and we need time to make a changes in our life..bukan nak kate kat sape2 cume nak ingatkan saje..saye pun x perfect jugax tapi sekurang-kurangnyer saye tau jage diri saye sendiri bkan nak jage tepi kain orang..x semestinyer orang yang x pakai kain tudung 2 x solat yer syunk oii...jangan nilai orang melalui luaran diorang tapi nilai ler hati diorang..

Older Post | Newer Post